De trends op het gebied van Influencer marketing

Influencer marketing heeft de afgelopen jaren wel bewezen behoorlijk succesvol te zijn. Zo zijn er heel wat mooie samenwerkingen met bedrijven tot stand gekomen en zijn influencers ondertussen echte sterren aan het worden. Influencer marketing was al hot, maar dit jaar zal deze vorm van reclame maken, nog meer diepgang gaan krijgen. Daarom hebben we trends op het gebied van influencer marketing, voor je op een rijtje gezet.

1. Samenwerkingen voor de langere termijn

Wat we uit voorgaande jaren hebben geleerd, is dat influencer marketing het meest succesvol is wanneer je een influencer aan jouw merk kunt binden. Met een eenmalige partnership win je immers nog niet het volledige vertrouwen van de klant. Daarom zullen marketeers dit jaar met een betere strategie komen en zal een samenwerkingsverband voor de langere termijn een hele belangrijke rol gaan spelen.

2. Influencer marketing in de hele customer journey

Als gevolg op de trend hierboven, zullen bedrijven dus op een andere manier gaan kijken naar de samenwerking met influencers. Werd een influencer eerder vooral ingezet tijdens een belangrijke campagne, zal hij in de toekomst op meer punten te zien zijn in de customer journey. Door slim in te spelen op het gedrag en de pijnpunten van de consument, zal de kans groter worden dat hij de hele customer journey doorloopt en tot slotte overgaat tot: actie!

3. Creativiteit nu nog belangrijker!

Nog steeds komen er iedere dag grote getale influencers bij. Daarom is het belangrijker dan ooit om op te vallen. Om zich te onderscheiden zullen influencers hun creativiteit de vrije loop moeten laten en iedere dag een beetje beter worden. Een simpele productpost zal niet meer voldoende zijn. Opvallen is key om te overleven!

De trends op het gebied van influencer marketing

Welke trend op het gebied van influencer marketing vind jij het meest interessant? Laat het ons weten em geef je reactie onder dit blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *