6 do’s en dont’s voor een succesvolle samenwerking met influencers

Samenwerken met influencers, wie doet het tegenwoordig niet? Zowel grote multinationals als MKB-bedrijven hebben deze nieuwe vorm van marketing al eens uitgeprobeerd. Maar ging dit altijd goed en behaalde ze altijd het gewenste resultaat? In dt blog delen we 6 belangrijke do’s en don’ts voor een succesvolle samenwerking met influencers.

Do’s

  • Bepaal je doelstelling

Om een succesvolle samenwerking met influencers op te zetten, zijn er een aantal belangrijke dingen die je in het achterhoofd moet houden. Te beginnen met je doelstelling. Wat wil je bereiken met een samenwerking en wie je bereiken. Wanneer naamsbekendheid je doel is, zal je weer op een andere manier te werk moeten gaan dan wanneer het enkel draait om sales.

  • Ga voor een influencer die jouw merk ademt

Honderden, misschien wel duizenden influencers zijn er inmiddels in Nederland. En dagelijks komen er nieuwe bij. Wees daarom kritisch met wie je samenwerkt en kies iemand die perfect aansluit bij jouw merk. Zoek contact of zoek verder als je twijfelt. Een specialist inschakelen kan ook de oplossing zijn. Zij maken in mum van tijd voor jou de juiste match en dragen bij aan een succesvolle samenwerking.

  • Een succesvolle samenwerking met influencers? laat ze meedenken

Het beste resultaat zal je behalen wanneer je de influencers laat meedenken met je campagne. Hij weet namelijk als geen ander wat zijn volgens interessant vinden, hoe hij creatieve content moet creëren én hoe hij dit aan de man moet brengen; anders zou hij geen immers influencer zijn. Laat hem vrij en betrek hem vanaf het begin. Zo maak je hem enthousiast en verbonden en legt hij voor je het weet fantastische ideeën op tafel.

Dont’s

  • Een eenmalige samenwerking

Kies liever niet voor een eenmalige samenwerking. Een enkele Instagram-posts of een blogartikel zet nog geen zoden aan de dijk. Bouw liever een relatie op voor de langere termijn en maak van de influencer je merkambassadeur. Volgers waarderen dit en zullen zich vertrouwd gaan voelen bij je merk.

  • Kijk alleen naar bereik

Het is verleidelijk om alleen samen te werken met influencers met veel volgers, maar dit heeft niets te maken met hoe groot de invloed is die hij uitoefent op zijn volgers. Een micro influencer met een klein bereik, kan als autoriteit of deskundige een grotere uitwerking hebben op zijn volgers dan een influencer met duizenden volgers. Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit. Meer hierover lees je in de blog, ‘de voordelen van micro influencers’.

  • Maak geen duidelijke afspraken

Hoewel je het beste resultaat zal behalen wanneer je de influencer vrijlaat, is het belangrijk om van tevoren goede afspraken te maken. Denk daarom goed over na op welke manier je gebruik wilt maken van de kanalen van de influencer en wat jij je daartegenover zet.  Zet het altijd zwart op wit om teleurstellingen van beide kanten te voorkomen.

Hulp nodig met influencer marketing? Wij helpen je graag met een succesvolle samenwerking!

 

 

 

One Reply to “6 do’s en dont’s voor een succesvolle samenwerking met influencers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *