De contentkalender: zo maak je ‘m!

Regelmatig kom ik bij bedrijven die wel wat met contentmarketing doen, maar (nog) geen gebruik maken van een contentkalender. Zonde! Hij kan je geld opleveren, meer structuur bieden en  zorgen dat jouw bedrijf onder de aandacht blijft. Mijn tip; doe er je voordeel mee en maak die contentkalender!

Wat is een contentkalender en waarom zou je ‘m gebruiken?

Een contentkalender is eigenlijk niets anders dan een planning waarop staat welke content je op welke dag publiceert. Je zorgt hiermee voor een duidelijke structuur, blijft on top of mind bij je doelgroep, gaat efficiënter te werk en zorgt voor een duidelijke communicatie binnen de afdeling. Bovendien brengt het rust wanneer je ruim van tevoren weet wat er staat te gebeuren, dus weg lastminute stress!

Daarnaast zal een contentkalender ook je andere marketingactiviteiten versterken. Stel, je hebt een online kledingwinkel en volgende maand gaat er een campagne van start om winterjassen te promoten. Dan kun je in de contentkalender zetten welke content je wanneer gaat plaatsen, welk kanalen je hiervoor gebruikt, welke acties hiervoor gedaan dienen te worden en wat je ermee wilt bereiken. Je zult merken dat wanneer je alles te gelijk laat lopen, je een groter bereik haalt en hiermee een beter resultaat.

Waar wacht je nog op? Maak die contentkalender

Hoogtijd om aan de slag te gaan.

Stap 1: Maak een nieuw bestand in Excel
Stap 2: Zet de weken in de linker kolom en maak hiermee de data overzichtelijk
Stap 3: Zet achter de weken de verschillende distributiekanalen, eventuele verwachte gebeurtenissen, doelen, resultaten en een veld voor opmerkingen

De opzet is klaar. Je kunt de contentkalender nu gaan vullen.

Stap 4: Bedenk van tevoren wat voor content je wilt maken en wat je doel is. Zet dit in de kalender
Stap 5: Daarna bepaal je het kanaal waar je de content wilt publiceren. Ook dit verwerk je in de kalender
Stap 6: Tot slot zet je in de kalender ook de resultaten. Zo kun je op een later moment terugzien wat goed gewerkt heeft en wat niet

 

contentkalender

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *