Samenwerken met micro-influencers? Dit zijn de voordelen

Het is immers wel duidelijk: “People do not buy goods & services, they buy stories”, zoals Seth Godin het zo prachtig weet te verwoorden. En dit betekent, dat steeds meer bedrijven de weg naar influencer marketing weten te vinden en massaal gaan samenwerken met online beroemdheden. Maar heb je ook al eens gehoord van micro-influencers? Ook zij kunnen erg interessant zijn voor jouw merk of bedrijf. Lees hier alle voordelen.

Samenwerken met influencers is booming! Zo zette Center Parcs onlangs Enzo Knol in voor een grote campagne, verzorgde Anna Nooshin inspirerende mode- en lifestyle vlogs voor Wehkamp en werkt Albert Heijn doorlopend samen met bekende food bloggers. Grote jongens met grote namen waar diep voor in de buidel wordt getast. En dan bedoel ik zomaar, 75K voor één gesponsorde Instagram post!

Influencer marketing is ook voor jou bereikbaar

Dat grote bedrijven zoveel geld investeren, laat maar weer zien hoe effectief influencer marketing eigenlijk is. Maar denk nu niet dat influencer marketing hierdoor voor jouw bedrijf onbereikbaar is; integendeel! Er zijn namelijk nog genoeg influencers die veel minder vragen, maar waar je ook goed en misschien zelfs nog wel beter mee kunt samenwerken. Ik heb het over de zogenaamde ‘micro-influencers’ .

Kleiner bereik, grotere engagement

Hoewel de micro-influencers een relatief klein bereik hebben, kunnen zij beter zijn in het doordringen bij een specifiek publiek dan grote influencers. Dit heeft er mee te maken dat zij vaker specifieke kennis delen en experts zijn in hun vakgebied (niche). Bovendien is uit het onderzoek van Markerly gebleken, dat hoe meer volgers een Instagram-account heeft, hoe minder engagement er is. Zij publiceerden de volgende cijfers:

 

  • Gebruikers met minder dan 1000 volgers genereren 8 % likes
  • Gebruikers met 10K – 100K volgers genereren 2,4 % likes
  • Gebruikers met 1M – 10M volgers genereren 1,7 % likes

 

Zijn deze cijfers vreemd? Niet echt. Het heeft er mee te maken dat wanneer je een half miljoen volgers hebt, je niet overal (uitgebreid) op kunt reageren. Micro-influencers met veel minder volgers (< 30.000), kunnen alles een stuk beter bijhouden en een persoonlijke reactie geven. Feit is: hoe meer betrokken een influencer is bij zijn volgers, hoe sterker de band.

Samenwerken met micro-influencers biedt meer voordelen

Naast dat micro-influencers niet de hoofdprijs vragen (regelmatig werken met barterdeals) en meer betrokken zijn bij hun publiek, zal je bij deze groep influencers altijd samenwerken met ‘echte’ mensen. Bij grote influencers is de kans veel groter dat de content gecreëerd wordt door iemand die voor ze werkt en niet door hen zelf. Bovendien zal een micro-influencer zich sneller toewijden aan je merk dan gearriveerde sterren of thought leaders, die vaak alleen voor (veel) geld werken.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zit er ook een nadeel aan een samenwerking met micro-influencers. Wanneer je een grote groep mensen teglijkertijd wilt aanspreken, moet je meer samenwerkingen aangaan en dit kan veel tijd kosten. Laat ons dit daarom voor je uit handen nemen. Wij hebben een groot netwerk en koppelen jouw merk aan de juiste micro-influencer(s). Neem voor meer informatie contact met ons op.

One Reply to “Samenwerken met micro-influencers? Dit zijn de voordelen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *