Waarom ieder bedrijf een blog zou moeten hebben

Heb je als bedrijf nog geen blog, krap jezelf dan maar eens achter de oren en vraag jezelf eens af waarom dit niet het geval is. Hieronder staan niet 1, niet 2, maar 3 goede redenen waarom ieder bedrijf een blog zou moeten hebben. En er zijn er nog veel meer te bedenken…

  • Met een blog kun je laten zien dat jij de expert bent

Stel je verkoopt koffiemachines. Dan kun je met het publiceren van blogs laten zien dat jij de expert bent op het gebied van koffie. Je zou op je bedrijfsblog tips kunnen geven over hoe je de lekkerste koffie klaarmaakt, trucjes kunnen delen om de machine gemakkelijk schoon te krijgen of wellicht een interview met George Clooney kunnen plaatsen. Die laatste is natuurlijk een grapje, maar als jij boeiende verhalen publiceert over alles wat met koffie te maken heeft, zal je waarde gaan creëren bij potentiële klanten. Wanneer ze geen koffiemachine nodig hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in koffie zullen ze je blogs lezen. En zodra het oude apparaat aan vervangingen toe is, raad eens aan wie ze dan als eerst zullen denken?!

  • Je blijft relevant voor Google

Niet alleen zal je met je bedrijfsblog waarde gaan creëren bij potentiele klanten, ook Google zal je een stuk interessanter gaan vinden. Wanneer je je website op frequente basis voorziet van relevante content, merkt Google dit en zal je website meer autoriteit krijgen. Zeker wanneer mensen op jouw blogartikelen reageren of wanneer ze worden gedeeld op social media kanalen. Gebruik je in je blog de juiste zoekwoorden, dan zullen mensen van buitenaf (die jou wellicht nog niet kennen) ook op jouw website terecht kunnen komen. Zodra zij Google een zoekopdracht geven waarin jouw zoekwoorden zijn verwerkt zal jouw blogartikel uit de zoekresultaten naar voren komen. Welkom organische groei!

  • Met een blog kun je veel beter meten

Hoeveel mensen je blogs hebben gelezen, welke blogs als meest interessant worden bevonden en hoeveel minuten een lezer op je pagina is geweest kun je allemaal meten met de prachtige tool, ‘Google Analytics’. Alleen al daarom zou ieder bedrijf een blog moeten hebben. Door te zien welke content er wel een niet interessant wordt gevonden, kun je gemakkelijk anticiperen en artikelen publiceren waar je doelgroep behoefte aan heeft. Iets wat je niet kunt met een dure advertorial in een geprint magazine of met een abri langs de snelweg.

Ben je overtuigd dat een blog enorm waardevol kan zijn voor jouw bedrijf, maar heb je geen tijd om dit zelf aan te pakken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *