5 onmisbare tools om je blog beter te promoten

Je hebt een super tof blog geschreven waar je veel tijd in hebt gestoken en zelf ben je helemaal enthousiast. Helaas blijken je lezers dat toch minder te zijn, want uit de resultaten maak je op dat het blogartikel nauwelijks wordt gelezen. Tijd om hier wat aan te doen. Daarom helpen we je op weg met 5 onmisbare tools om je blog beter te promoten

 

1. Breng structuur aan in je blog

Wist je dat de meeste mensen niet echt lezen op internet, maar scannen? Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je blog goed te scannen is. Dit kun je doen door korte alinea’s te maken van niet meer dan 5 regels, korte zinnen te gebruiken en in je tekst tussenkoppen, lijstjes en bijpassende afbeeldingen toe te voegen.

2. Schrijf een killer intro

Waar je blogtitel lezers aantrekt, moet je de aandacht proberen vast te houden met een killer intro. Dit kun je doen door de zin met een vraag te beginnen en hiermee de lezer direct aan te spreken, een probleem te benoemen waarin de lezer zich herkent of door iets ongewoons te zeggen. Verder is het belangrijk dat je in 1 á 2 zinnen verteld waar het artikel overgaat.

3. Voeg zoekwoorden toe

Voor een betere vindbaarheid op Google is het niet alleen belangrijk om de juiste keywords te gebruiken, maar ook om die op meerdere plekken te laten terugkomen. In het artikel natuurlijk, maar ook in de Meta title, de URL en de Meta description.

Om andere blogs te promoten, kun je in het blogartikel linken naar andere artikelen. Het moet dan wel passen bij het verhaal.

4. Maak gebruik van afbeeldingen

Het gebruik van afbeeldingen in je blog, zorgen er niet alleen voor dat het er aantrekkelijk uitziet. Met een plaatje kun je een blogartikel ook kracht bijzetten en lezers meenemen in je verhaal. Belangrijk is om een afbeelding te kiezen die iets over het stukje verteld, waarbij je het gaat plaatsen.

Wanneer je de afbeelding hebt toegevoegd, zorg dan ook gelijk voor een goede ALT-tekst. Deze zorgt er weer voor dat je blog goed vindbaar is voor Google images.

5. Social media share buttons

Wanneer je blog je lezers heeft geïnspireerd of geholpen, is het handig als ze je blog kunnen delen met anderen. Zorg dan ook voor dat je blog is voorzien van social share buttons. Hiermee kunnen ze gratis reclame voor je maken en word je blog mooi voor jou gepromoot.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *