4 onmisbare tips voor relevante content

Contentmarketing is de manier om potentiële klanten op een persoonlijke en doeltreffende manier enthousiast te maken over jouw product of dienst. Om dit goed aan te pakken is daarom het creëren van relevante content superbelangrijk! Met deze 4 onmisbare tips zal jij snel in de harten van je potentiële klanten binnen weten te dringen.

Relevante content begint bij de lezer

Voor je gaat beginnen met het creëren van content, is het van belang je eerst in de lezer te verplaatsen. Bedenk daarom niet alleen wat je wilt vertellen, maar ook aan wie. Stel, je maakt content over zonvakanties. Dan heeft een alleenstaande oudere dame die wilt overwinteren, weer andere struggles dan een jong gezin met kinderen dat op zoek is naar de ideale strandvakantie. Richt je met je content daarom goed op de doelgroep die je wilt raken om zo de lezer persoonlijk aan te spreken.

Speel in op wensen en behoeften

Wanneer je weet voor wie je de content gaat maken, is het goed om na te gaan welke interesses deze doelgroep heeft en wat de wensen en behoeften zijn. Is het jonge gezin met kinderen je doelgroep, dan kan een wens zijn: genoeg andere families met kinderen in de buurt. Wanneer je hierop inspeelt zal je niet alleen relevant zijn, maar zul je ook interesse winnen.

Zorg dat de lezer er iets aan heeft

Naast dat je kunt inspelen op de wensen en behoeften, kun je ook content creëren die belangrijke vragen oplost. We pakken hier het voorbeeld van de oudere dame die wilt overwinteren. Dit jaar gaat ze voor het eerst alleen, want haar man is onlangs overleden. Het punt is: ze vindt het maar wat spannend. Haar man regelde altijd alle zaken, zo ook de vakantie. Ze gaat al jaren met dezelfde organisatie die alleen via internet verkoopt, maar zelf snapt ze alleen niet goed hoe het werkt. Wanneer jij die reisorganisatie bent en met content goed kunt inspelen op de vragen van deze dame (hoe boek ik online een vakantie? etc), zal je vertrouwen wekken en is de kans groot dat ze ook dit jaar weer bij je boekt.

Het juiste moment op de juiste plek

Als je content hebt gemaakt en hierbij aan de lezer hebt gedacht, is het daarna belangrijk om de juiste plek te kiezen waarop je de content gaat verspreiden. In het geval van het jonge gezin zou dit een nieuwsbrief of blog kunnen zijn. Wat het voorbeeld van de oudere dame betreft, wellicht de FAQ op de website. Denk van te voren goed en logisch na, want ook dit is belangrijk om relevant te kunnen zijn.

Meer tips of hulp nodig met relevante content of de gehele contentmarketing? Neem contact met ons op.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *