5 tips voor online storytelling

Bij storytelling gaat het om het vertellen van onvergetelijke verhalen. Verhalen die ideeën tot leven wekken en waarbij je een bepaalde emotie bij de lezer oproept, zoals liefde, sympathie of verbazing. Alleen al daarom is deze tool mega interessant wanneer je een band op wilt bouwen met je doelgroep. Maar hoe pak je het aan, hoe krijg je jouw lezer geboeid? Wij helpen je graag met de allerbest tips voor online storytelling. 

1. Neem de lezer bij de hand

In de blog 5 onmisbare tools om je blog beter te promoten spraken we er al over: mensen lezen niet online maar scannen de meeste teksten. Maak de zinnen kort en bondig en breng de informatie in hapklare brokjes.

2. Kies een duidelijk thema

Het lijkt logisch, maar kies een duidelijk thema voor je verhaal. Zorg dat dit de kern is en dat het enkel om het thema draait. Wees dus niet overenthousiast door gelijk alles uit de doeken te doen. Je publiek kan hierdoor afhaken.

3. Make it human, make it real!

Het verhaal menselijk maken kan het grootste succes zijn achter succesvolle online storytelling. Wees open en eerlijk, vertel met emotie en deel niet alleen leuke dingen, maar geef ook je fouten toe en vertel over minder prettige gebeurtenissen. Niet alleen kunnen mensen hiervan leren, het wekt ook sympathie op.

4. Gebruik de juiste woorden 

Laat je enthousiasme voelen in je taalgebruik. Wanneer je de juiste woorden kiest, zal je de lezer gemakkelijker raken. Een aantal van die fijne woorden waarmee je de lezer meekrijgt zijn; meeslepend, smullen en koesteren.

5. Maak storytelling visueel

Last but not least: wissel je verhaal af met foto’s en filmpjes om de aandacht van je lezen vast te houden! Met beelden zet je je verhaal meer kracht bij en wordt de lezer in je verhaal gezogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *