Mijn allereerste klantgesprek

Precies 3 weken geleden ben ik gestart met Influential Story Agency en vandaag stond mijn eerste echte klantgesprek op de agenda. Super nerveus was ik, toen ik die week daarvoor met mijn telefoon in mijn hand stond om het belletje naar de opdrachtgever te doen. De zenuwen waren amper te verdragen. Maar na een paar keer diep in en uit ademen en tegen mezelf zeggen dat ik me niet zo moest aanstellen, draaide ik het nummer…

Opgelucht was ik toen ik de vriendelijke stem aan de andere kant lijn hoorde. Wat had ik gedacht? Dat hij mij zou opeten? Na twee, drie minuten hingen we op en had hij aangegeven graag een keer een afspraak met me te willen maken. Zo blij als een klein kind in een snoepwinkel, stuiterde ik door mijn woonkamer en ging daarna, nog helemaal hyper, achter mijn computer zitten om direct een voorstel te doen om langs te komen.

Die dag was vandaag. Ietwat zenuwachtig, maar goed voorbereid stapte ik op mijn Vespa om op pad te gaan naar mijn allereerste, potentiële klant. Het was koud, maar het zonnetje scheen in mijn gezicht en toen ik daarvan genoot, realiseerde me dat ik ongelofelijk veel zin had in dat gesprek. Ik dacht bij mezelf, ik kan deze klant echt van dienst zijn, hem helpen met een goede contentstrategie waardoor hij welverdiende aandacht krijgt voor zijn nieuwe product. Als hij niet met mij in zee gaat dan is dat jammer, maar dan heb ik in ieder geval kunnen leren van mijn allereerste klantgesprek.

Uiteraard had ik hem al lang en breed gegoogled en wist ik dus precies hoe hij er uit zou zien. Een ambitieuze man met een zachtaardig gezicht, dat bij goed bij de vriendelijke stem past. Dat maakte dat ik me direct op m’n gemak voelde en zelfverzekerd het gesprek in ging. Het gesprek verliep uitstekend, hij was enthousiast over mijn  ideeën en gaf na afloop aan dat hij een samenwerking wel zag zitten. Die klant was binnen nog voordat ik er erg in had! Wat een machtig en trots gevoel gaf dat me. Terug naar huis heb ik bijna weer de hele weg zitten stuiteren, maar dit keer van ongekende blijdschap 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *